Een boek met een missie

Toen Floris twee jaar oud was vertelde Willem hem al, deels zelf verzonnen, verhalen over Koning Arthur, zijn ridders en natuurlijk over Merlijn. Niet veel later kwam daar het voorlezen van boeken bij. Nog voor Floris 4 jaar was, had hij de Hobbit al gehoord en rond 2001, toen de eerste Lord of the Rings film uitkwam, waren vader en zoon al een stevig eind op weg in Het Reisgenootschap.

De films en alle andere boeken die Willem en Floris samen lazen, maakte de wens om één van hun eigen verhalen te boek te stellen alleen maar groter. Floris’ grenzeloze fantasie en Willems schrijf- en vertellust bleken een goede combinatie voor veel, helaas maar deels opgeschreven, verhalen. Tot Floris twee jaar geleden Willems werkkamer binnenkwam en zei dat ze nu maar eens moesten doorzetten. Dat resulteerde ter plekke in het ontstaan van de serie van De Zwaardmeesters: een vijfdelige historische fantasyroman over de eerste dragers van het zwaard, dat later wereldberoemd zou worden als Excalibur. Deel 1, De Taal van Staal, is er sinds 2 oktober 2020. Stap 1 van de missie is gerealiseerd.

Want het publiceren van het eerste deel is slechts een eerste stap. De missie is het hele verhaal, te beginnen met dit boek door zo veel mogelijk mensen wordt gelezen en voorgelezen. Voor De Taal van Staal is daarom het volgende doel:

op 31 december 2020 kennen 1000 mensen het verhaal

van de taal van staal

Hoe kun je ons helpen?

Natuurlijk door ons boek te kopen en te lezen; dat is stap 1. Maar je doet ons een nog groter plezier als het boek voorleest. Aan je eigen kinderen, aan kinderen van vrienden, aan je vriend, je vriendin, je levenspartner, je teamgenoot, je elftal!

Lees het voor

en geef het aan ons door

dan houden wij

de score bij!

En wat geven we terug?

We geven natuurlijk een actuele update van de LEES-SCORE (zie hieronder). Zodat iedereen weet hoeveel dichter we bij ons doel komen. Maar we doen nog meer.

Workshop en lezingen

Boekhandels die ons boek in consignatie nemen en mensen die tien of meer boeken kopen bieden we aan:

Een lezing. Willem leest voor uit het boek. Dat doet hij heel aardig, kijk maar.

Een workshop. In het boek komt een krijgersdans voor, een zwaardoefening. We geven een demo van die dans en als je dat wil, mag je meedoen.

Aan basisscholen bieden we de workshop en de lezing sowieso aan. Dat past goed bij de missie denken we: 1 x voorlezen = 30 X voorgelezen!

Lees-score per 1-11-2020

De Taal van Staal is 17  keer uitgelezen.

De Taal van Staal is aan 62 mensen voorgelezen

Ja! Ik heb het boek voorgelezen!

1 + 13 =