Zwaardmeesters

Deel 1: De taal van Staal

 

In april van dit jaar hebben Floris en ik het eerste manuscript van de vijfdelige historische fantasy-roman voltooid: Zwaardmeesters, het nooit vertelde verhaal over het Zwaard der Zwaarden. Vervolgens hebben we het naar diverse uitgevers opgestuurd en in juni tekenden we het contract met Boekscout. Het eerste deel komt uit op 2 oktober aanstaande. Natuurlijk zijn we trots op het resultaat en erg blij dat dit boek, dat nu al een historie van meer dan 20 jaar heeft, er daadwerkelijk gaat komen. En we willen dat zo veel mogelijk mensen het gaan lezen en er, net als wij en onze eerste lezers, enthousiast over worden.

Daarom versturen we een tweewekelijkse nieuwsbrief met alle ins en outs over het ontstaan van het verhaal, het opzetten van de serie en het schrijven en uitgifte-klaar maken van deel 1: De Taal van Staal.

 

Achtergronden van de serie. Waar het (ook) vandaan komt….

Tijdens mijn studie Neerlandistiek was er een vak historische letterkunde. Niet altijd even leuk en interessant, maar een horde om te nemen op weg naar de specialisatiefase. Een van die hordes was een artikel schrijven dat gerelateerd was aan Het boek ‘Merlijn’ van Jacob van Maerlant. Ik koos ervoor te onderzoeken of die Merlijn wellicht in een of andere vorm echt had bestaan. Dat leidde tot het lezen van een handjevol leuke boeken waaronder The Quest for Merlin van Tolstoi. Daarna is het niet meer opgehouden. Dit is mijn prive-verzameling Merlijn-gerelateerde literatuur. Ik kan de e-booken niet op de foto zetten, maar als er interesse is, kan ik een literatuurlijst posten.
Overigens heeft Floris ook zo’n soort verzameling. Daarover later meer…

  Geef je op voor de nieuwsbrief

Stuur je emailadres en ik voeg je toe aan de lijst.

Dan ontvang je tevens het persbericht als het boek uitkomt